HOORN - Bij de start van de competitie in de 1e klasse heeft Zwaluwen '30 de eerste drie punten binnen gehaald na een 4-3 zege op ZOB. Nieuwkomer Jay van Ooijen kroonde zich tot 'man of the match' door alle Hoornse goals voor zijn rekening te nemen.

De 19-jarige Van Ooijen, die de afgelopen jaren uitkwam voor de jeugdopleidingen van FC Utrecht en FC Den Bosch was in de eerste helft al in korte tijd tweemaal trefzeker nadat Kevin Grent de gasten op voorsprong had gebracht. In de 44e en 45e minuut zorgde de Zwaluwen-aanvaller voor de ommekeer. Een ruim kwartier voor tijd maakte Van Ooijen zijn derde van de middag nadat ZOB inmiddels met tien man stond na een rode kaart voor Dennis Pals. Toch wisten de gasten de aansluiting te vinden via een doelpunt van Dennis Jansen. Van Ooijen bekroonde zijn glansrol in de laatste minuut met een vierde treffer alvorens Grent in blessuretijd de eindstand op 4-3 bracht.