DEN HAAG – Als promovendus meespelen in de Kampioenspoule is natuurlijk al een zeer bijzondere prestatie. Maar de Hoornse Badminton Vereniging heeft de ambitie om ook tegen de sterkste clubs van Nederland goede resultaten neer te zetten. Er werd op bezoek DKC uitstekend gestart in de kampioenspoule, 4-4.

Het Haagse DKC gold vooraf als titelfavoriet, maar eindigden de reguliere competitie als vierde. HBV heeft door de vijfde plaats in de Eerste Fase van de competitie slechts één bonuspunt ontvangen. Dat betekent dat de concurrentie gelijk op voorsprong staat. Om de top drie te bereiken en zodoende de play-offs te behalen, mag er eigenlijk niet verloren worden. In Den Haag trad de Hoornse badmintonploeg met een nagenoeg compleet team aan, alleen Ruben Wijnands ontbrak.

Het werd al snel duidelijk dat de partijen vandaag gewonnen moesten worden door de dames. DKC won eenvoudig de mannendubbel en de mannenenkels voor de Hoornse mannen. Aan Hoornse zijde waren Jessica Ottenhoff en Iris Tabeling in het damesdubbel en Madouc Linders en Chloe Mayer in de damesenkels zegevierend. Dat zorgde voor een 3-3 stand voordat de gemengddubbels van start gingen.

De gemengddubbels konden de beslissing brengen, maar brachten uiteindelijk een terechte 4-4 uitslag. Dennis Lens en Iris Tabeling wonnen eenvoudig in twee games. Dave Veerman en Jessica Ottenhoff wonnen de eerste game en daarmee leek een sensatie aanstaande, maar DKC vocht zich terug in drie games.

HBV heeft een 2-6 nederlaag in de Eerste Fase weten om te zetten naar een 4-4 gelijkspel. Dat mag een uitstekend resultaat genoemd worden en dat belooft nog wat voor de rest van de Kampioenspoule. Volgend weekend speelt het eerste team een dubbelweekend waarin twee fraaie affiches op het programma staan. Zaterdag mag het op bezoek bij Duinwijck. Zondagmiddag om 14.00 wacht koploper Velo in een thuiswedstrijd in Sporthal Nieuwe Steen.