EINDHOVEN - Dat FC Eindhoven en Hovocubo twee voorname titelkandidaten zijn bleek zondagavond maar weer toen beide ploegen elkaar niets toegaven in een onderling duel. De twee ploegen die elkaar volgende maand ook treffen in de KNVB-bekerfinale hielden het op een gelijkspel: 2-2.

De puntendeling mocht de Hoorns formatie vooral danken aan keeper Dave Stet die kort voor tijd een tien meter trap van Saïd Bouzambou wist te keren. Stet was samen met zijn collega-doelman Manuel Kuyk van FC Eindhoven uitblinker in het spannende duel. Beide goalies wisten enkele cruciale reddingen te verrichten.

Gescoord werd er echter ook en de eerste daarvan al binnen de minuut via Soufian Charraoui. Twee minuut later kwam FC Eindhoven met enig fortuin op gelijke hoogte via Ayoub Boukhari. Waar Stet vervolgens de ene na de andere bal tegenhield, moest zijn collega Kuyk na een kwartier nogmaals vissen, ditmaal op een inzet van Yoshua St. Juste.

Jordany Martinus bracht de stand na de rust weer in evenwicht waarna de kansen over en weer gingen. de grootste daravan was de al genoemde trap van Bouzambou welke dus een prooi was voor Stet.