HOORN – Op eigen terrein wonnen de heren van WFHC Hoorn met 4-1 van Weesp. Ook de dames wisten de punten in eigen huis te houden.

WFHC Hoorn heren – Weesp 4-1
Halverwege ging WFHC Hoorn al riant aan de leiding tegen Weesp. Dankzij doelpunten van Freek Mozer, Machiel van der Wolf en Pim Beems stond het immers al 3-0. “We waren hele wedstrijd beter.” vond Van der Wolf.

In de tweede helft werd het nog even spannend in Hoorn. “Zij hadden bal in de cirkel toen onze keeper bal en een speler van hun raakte. Het leverde hen een strafbal tegen op en onze keeper moest er nog tien minuten uit.” vervolgde de speler. De strafbal werd benut, al bracht de Hoornse ploeg het verschil weer naar drie waardoor het met een 4-1 zege het veld verliet.

WFHC Hoorn dames – Shinty 2-1
Tegen nummer drie Shinty boekte de damesploeg van WFHC Hoorn een zwaarbevochten 2-1 overwinning. “Ik ben hartstikke blij met de punten, echt hartstikke blij.” zei een opgetogen Eduaard Haavekost na afloop.

In de eerste tien minuten was de Hoornse ploeg de betere, maar het was toch Shinty dat een 0-1 voorsprong innam. “Toen moesten we recapituleren, hebben we keihard gevochten en kansen gecreëerd”, vervolgde de coach die speelster Emma van Dulmen vijf minuten voor tijd de gelijkmaker zag maken. “We gingen de rust in met het gevoel dat we beter waren.”

In de tweede helft had Hoorn een overwicht. “Wij waren hockeyend de betere en zij zaten te wachten op een counter. Zij kwamen er twee keer uit”, aldus Haavekost. Een kwartier voor tijd scoorde Van Dulmen haar tweede treffer van de middag. “In het laatste kwartier hebben we keihard gevochten en moesten we overleven. We hebben we gered en dus een hele grote stap gezet richting promotie. Dus dit is heel lekker.”