HOORN – Het was weer een succesvolle middag voor Disnierats. Zowel de heren als de dames kwamen in eigen huis in actie en wisten de punten in Hoorn te houden.

Disnierats heren – De Toekomst 8-2
De heren van Disnierats kende een geweldige start. Bek won van Bleumink, Gerritse won van Erik Ernst en Heijnis won van Emine Ernst. Zij is op het moment, in haar leeftijdscategorie, nummer 68 van de internationale ranglijst. Ook het dubbel ging eenvoudig naar de het duo Heijnis en Gerritse. Ook won Gerritse eenvoudig van Bleumink waardoor de heren op een comfortabele 5-0 voorsprong stonden.

‘Helaas kon Bek het niet brengen tegen Emine Ernst’, zei Marco Gerritse. Hierdoor noteerde De Toekomst het eerste punt op het bord. Heijnis won weer knap van Erik Ernst maar daarna kon Gerritse het ook niet meer brengen tegen Emine Ernst. Heijnis won eenvoudig van Bleumink en Bek speelde de laatste wedstrijd een prima partij tegen Erik Ernst welke hij wist te winnen.

Hierdoor kwam er een 8-2 eindstand op de borden te staan. Een uitstekend resultaat voor de heren uit Hoorn, zeker omdat Erik Ernst in de hele competitie pas 3 wedstrijden had verloren maar afgelopen zaterdag er dus 3 bij kreeg.

Disnierats dames – deBoer Taverzo 6-4
Dat de sinterklaastijd is aangebroken werd duidelijk in Hoorn. De dames van Disnierats ervaarde het in de thuiswedstrijd tegen deBoer Taverzo. ‘De tegenstander kwam met z’n tweeën aanzetten waardoor we al drie punten cadeau kregen’, zei Nicole van der Ark. Hierdoor begon de Hoornse tafeltennisvereniging een met een opsteker.

In de wedstrijd hadden zowel Annelies Mannak als Tessa Margaroli een mentale offday waardoor zij niets wisten te winnen. Margaroli trok in twee spannende vijf setters net aan aan het kortste eind. Mannak wist geen enkele game te winnen.

In het dubbelspel wisten Margaroli en Van der Ark de zege in een heel spannende wedstrijd in vijven naar zich toe te trekken. Van der Ark won al haar partijen, één krap in vijven, de andere redelijk makkelijk.