HOORN – Op zaterdag 26 mei zullen zo’n vijftig spelers zich in het zweet werken tijdens het jaarlijkse MS – toernooi wat wordt georganiseerd bij tafeltennisvereniging Disnierats, die dit samen doen met stichting Terri.

Stichting Terri bestaat sinds begin 2015 en is speciaal opgezet om zich in te zetten voor de strijd tegen MS. Toen Tessa Margaroli, haar broer Wouter, en Frans Teunissen in het begin van 2014 spraken over het idee om de Dam tot Damloop 2014 te lopen voor MS, werd nooit gedacht dat het uit zou groeien tot zo een populair initiatief, laat staan dat er een stichting uit zou voortvloeien.

“Na de eerste editie van ‘Van Dam tot Dam voor MS’ in 2014 zagen we niet alleen hoe populair het initiatief was, maar ook hoe leuk we het vonden om dit te doen”, vertelt Rene Poelwijk. “Het bleek dat niet alleen de lopers of de mensen achter de schermen het nog een keer wilden doen, ook de donateurs zagen het initiatief erg zitten. Sinds die tijd organiseren wij door het hele land, in samenwerking met verschillende verenigingen, tafeltennis MS-toernooien.” Ook dit jaar zal het toernooi plaatsvinden bij TTV Disnierats, en wel op zaterdag 26 mei. Poelwijk: “Het blijft toch altijd mooi om door middel van zelf te bewegen je meteen in te zetten voor mensen waarvoor bewegen niet de normaalste zaak van de wereld is.”

Het opgehaalde inschrijfgeld en een groot gedeelte van de baromzet zal naar het goede doel gaan. Tegen betaling kunnen mensen na afloop genieten van een barbecue. Ook deze opbrengst naar naar het goede doel. “Iedereen is van harte welkom om de spelers te komen aanmoedigen onder het genot van een drankje. Kijk voor meer informatie op www.disnierats.nl.