HOORN – Tafeltennisvereniging Disnierats beschikt over hoog spelende senioren teams. Het ontbrak echter aan eigen jeugd en daar wilde het verandering in brengen. Sinds dit seizoen is er een jeugdteam en daar lijkt het niet bij te blijven.

Onlangs liet het jeugdteam zien ook daadwerkelijk iets toe te voegen. De ploeg, bestaande uit Dani Solognier (12 jaar), Fenna van Eijk (11 jaar) en Xinuo Jin (9 jaar) werd immers kampioen van de vijfde klasse. “Dit team gaat door het behaalde kampioenschap nu in de vierde klasse spelen. Het is een niveau hoger dan het afgelopen jaar en het doel is dat ze zich verder gaan ontwikkelen en vooral plezier houden in het spel, ondanks dat het nu zwaarder voor ze zal worden”, vertelt Edwin van Eijk. “Het is een gezellig en hecht team. Ze helpen elkaar en ze ontwikkelen zich gelijkmatig waardoor het een consistent team is. Ze hebben allemaal een talent waarmee ze elkaar kunnen versterken.” vervolgt de voorzitter van Disnierats die tevens de coach is van de jonge talenten.

Verschillend
Het drietal dat het jeugdteam vormt is op meerdere vlakken verschillend. Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua karakter. “Dani is heel sociaal en een positieve kwebbel, Fenna is iemand die oefeningen wilt doen en wilt trainen. Xinuo is het grootste talent met het meeste balgevoel.” omschrijft Edwin van Eijk de spelers.

Ook de reden dat zij op tafeltennis zijn gegaan varieert. “Ik speelde het eerst altijd op het schoolplein en op de camping. Ik vindt het leuk om hier beter in te worden”, vertelt Dani Solognier . Sinds vier maanden is de twaalfjarige lid bij Disnierats. “Het is een uitdaging om beter te worden en ik heb er heel veel lol in om dit te doen.” vervolgt de oudste van het trio. Zijn teamgenoot Fenna van Eijk is inmiddels al een jaar verbonden aan de Hoornse vereniging. “Ik vind het leuk om met anderen mensen te spelen aangezien ik daar veel van kan leren. Ik beleef hier heel veel plezier aan.” zegt de dochter van de voorzitter.

De jongste,maar toch langst spelende is Xinuo Jin. Weliswaar pas negen jaar oud, maar toch is Jin al twee jaar actief als tafeltennisser. Na een jaar bij TTV Never Despair in Den Bosch te hebben gespeeld kon hij terecht bij het Hoornse Disnierats. Wat hij zo leuk vindt aan het spelletje? “Ik zag op televisie dat iemand het heel leuk deed en toen wilde ik het zelf ook heel graag”, zegt Xinuo. “Ik vindt de wedstrijden het leukste want dan gaat het er om wie er beter is.” Zijn verbeterpunt? “Ik ben nog niet heel erg goed in de service.”

Kampioen
Onlangs werd het team kampioen van de vijfde klasse. “Het was een spannende ontknoping met veel ouders en grootouders.” aldus Edwin van Eijk. Het succes smaakt naar meer. “We hopen nog een tweede team op te stellen. In de trainingsgroep hebben we nu drie tot vier spelers die dit kunnen maar we wachten nog op hun definitieve toezegging. Dit moet de komende weken duidelijk worden.” vervolgt de voorzitter die sinds januari vorig jaar vijftien nieuwe jeugdleden mocht verwelkomen. Nog steeds is er aanloop van nieuwe potentiele leden.

Iedereen die ook wil leren tafeltennissen kan terecht bij TTV Disnierats, gevestigd aan de Blauwe Berg in Hoorn. Dit kan op maandag-, of woensdagavond vanaf 18:30 uur.