HOORN - vv De Blokkers is op 6 november 1930 opgericht. Bij de aankondiging van de oprichting werd het volgende gesteld over de clubkleuren: "De kleeding is als volgt: shirt zwart met een verticale gele baan, gele kraag en manchetten, zwarte broek, zwarte kousen met zwart-gele omslag."


Tot ver in de jaren zeventig van de vorige eeuw speelden ons eerste elftal met deze clubkleuren en verdeling. Met de intrede van sponsoring en andere materialen voor voetbalshirts werd het traditionele outfit vervangen door een geel shirt en zwarte broek. Eind jaren negentig werd dit ingevoerd voor alle teams.

Recentelijk opperde oud-voorzitter Joeri Hommersen om terug naar de oorsprong te gaan qua clubtenue, maar dan wel met een moderne twist. Hiervoor dient het traditionele shirt weer als basis. De verse herstart van de selectieteams heren en vrouwen was een mooie aanleiding om in samenwerking met Duijn Teamsport een nieuw ontwerp te maken waarbij de gele baan terug is. Het nieuwe ontwerp bevat zowel nostalgische als moderne elementen.

Stapsgewijs zal het nieuwe tenue ook bij andere Blokkers teams worden doorgevoerd in de komende jaren.