HOORN - Geert Schipper, die vorig jaar nog als eerste triatleet met een beperking finishte in de triatlonwedstrijd IRONMAN op het eiland Hawaï, staat aan de start van het IRONMAN Multisport Festival Westfriesland. De paratriatleet uit Spanbroek legt het fietsparcours af in een handbike en het hardloopparcours in een racerolstoel. Schipper wil op zondag 7 juli in zijn eigen regio een snelle tijd noteren op de IRONMAN 5i50, de olympische afstand.

In 2012 kwam Geert in aanraking met de Paratriatlon. Nadat hij in 2004, na een vliegtuigongeluk in een rolstoel belandde. Zijn motto werd: “Opgeven is geen optie.” Die instelling heeft hem in 2016 naar de Paralympics in Rio de Janeiro geleid. Zijn jaren hard werken leverde hem een zilveren medaille en veel bewondering op. Maar dat is niet voldoende voor Geert. Hij wil van zilver in Rio naar goud in Tokyo in 2020.

“Om nog sterker te worden in de onderdelen zwemmen, handbiken en racerolstoelen heb ik een uitgestippeld programma van trainingen en wedstrijden en daar mag het IRONMAN-weekend in het Westfriese Hoorn niet in ontbreken”, zegt een enthousiaste Geert Schipper. “Daarnaast is racen in je eigen regio extra motiverend.” Ondanks dat Schipper alles alleen met zijn armen doet in tegenstelling tot andere atleten die ook hun benen kunnen gebruiken, wil hij zich meten met de allersnelsten.

De organisatie van het IRONMAN Multisport Festival en partner van het evenement en persoonlijk sponsor van Geert Schipper, Rabobank West-Friesland, zijn trots op de deelname van de paratriatleet. Geert Schipper is in hun ogen een inspirerende persoonlijkheid voor iedereen die in de breedte aan het sporten is. “Zijn doorzettingsvermogen en karakter werken aanstekelijk”, zegt Vincent van der Stouwe namens Extra Leisure, organisator van het IRONMAN Multisport Festival en licentiehouder van IRONMAN in Nederland.

IRONMAN Multisport Festivals

Op het programma van het IRONMAN Multisport Festival Westfriesland staan triatlons met twee verschillende afstanden. Naast de IRONMAN 5i50, een olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen), staat ook een sprintafstand, de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen op het programma. Op de zaterdag voorafgaande aan de wedstrijden is er een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 14 jaar. Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen meedoen aan de 4:18:4.

Het IRONMAN Multisport Festival Westfriesland staat voor 5/6/7 juli 2019 gepland. Daarnaast wordt er ook een IRONMAN Multisport Festival in Maastricht gehouden op 2/3/4 augustus 2019. Meer informatie is te vinden via www.ironman.com/multisportwestfriesland en www.ironman.com/multisportmaastricht.