HOORN - De nominaties voor de Westfriese Sportverkiezingen over 2018 in de diverse categorieën zijn bekend. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het zilveren jubileum van het Westfries Sportgala op 13 januari 2019 in Schouwburg Het Park in Hoorn.


De genomineerden zijn:
Voor Sportvrouw:
Anna Sjoukje Runia, atletiek; Irene Schouten (foto), schaatsen; Nadine Visser, atletiek.

Voor Sportman:
Simon Schouten, schaatsen; Nicholas Heiner, zeilen; Rob Hartog, motorrijden.Voor Sporttalent: Robin Duson, schaken; Mike van Vugt, karting; Jordy van Workum, schaatsen.

Voor Aangepaste sporters:
Bas Takken, zwemmen; Megan Hollander, badminton; Caroline Groot, wielrennen.

Voor Sportcoach:
Dennis Lens, coach badminton HBV; Sander van Dijk, coach Hovocubo; Charles van Altena, voetbalcoach Hollandia.

Voor Sportploeg:
WV West-Frisia, wielrennen; HBV, badminton; Hovocubo, zaalvoetbal.

Zilveren jubileum
Het Sportgala staat dit jaar uiteraard helemaal in het teken van het zilveren jubileum. Alle winnaars van de afgelopen 25 jaar zijn uitgenodigd om er deze keer bij te zijn. Speciale eregasten zijn de gebroeders Frank en Ronald de Boer. Zij hebben hun komst en medewerking toegezegd met één voorbehoud: het kan zijn dat Frank de Boer in een nieuwe functie die dag andere verplichtingen heeft. De gebroeders koesteren nog altijd fijne herinneringen aan de Westfriese sportwereld en hun tijd bij de Lutjebroeker Zouaven, waar hun sportcarrière begonnen is.

De 25e editie van de sportverkiezingen belooft een spectaculaire show te worden waarbij sport en sportmensen in een ambiance van dynamiek en entertainen volop in de schijnwerpers worden gezet, mét uiteraard ook een rol voor de gebroeders De Boer. Maar het sportgala schittert ook door zijn aankleding, presentatie, spannende beelden en filmfragmenten op de schermen, flitsende dance-acts op het podium. Die brengen een wervelende totaal-show en maken bij elkaar dit gala zo bijzonder. Een geweldig evenement om mee te maken.Na afloop wordt het programma onder het genot van een drankje voortgezet in de foyer van Het Park. Dan worden onder meer de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd en van de prijsvraag voor het bezoekende publieke. Ook is er met muziek van One Pair nog geruime tijd gelegenheid voor gesprekjes, contacten leggen, de aanwezige winnaars te feliciteren en uiteraard een meet en greet met de gebroeders de Boer.

Jury
Voor de nominatie hebben juryleden met een directe relatie naar de sport een jaar lang, tot en met begin december van dit jaar de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele West-Friese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze in actief zijn in de West-Friese sportwereld. Ook dit jaar blijkt dat de genomineerden van de West-Friese Sportverkiezingen borg staan voor sport van heel hoog niveau. Dat maakte het soms heel lastig om te komen tot een verantwoorde keuze voor de nominaties en misschien weer heel verrassende winnaars.Heel veel andere sporters bereikten eveneens prachtige prestaties; ook hun namen worden gepresenteerd tijdens het gala. Jury en organisatie van het de Westfriese sportverkiezingen willen daarmee onderstrepen, dat het voor iedere sporter altijd weer een uitdaging is om een prestatie te bereiken, of, soms nog moeilijker, te handhaven. Achter de schermen zijn onze sporters vrijwel iedere dag bezig met hun sport. Het vergt van hen een enorme discipline en doorzettingsvermogen, kortom, een voortdurende uitdaging.

Kaarten
De zilveren jubileumeditie van dit Sportgala met de Westfriese Sportverkiezingen is op zondagmiddag 13 januari in Schouwburg ’t Park in Hoorn. Vanaf 14 uur is de foyer geopend en om 14.30 uur begint het jubileumgala. Kaarten voor dit evenement zijn voor vijf euro te bestellen op de site van de Westfriese sportverkiezingen (www.westfriesesportverkiezing.nl ) en van Schouwburg Het Park (www.hetpark.nl). Meer info op website www.westfriesesportverkiezing.nl