HOORN - Toppers van het eerste uur ontmoeten elkaar opnieuw op het jubilerend Sportgala op 13 januari in schouwburg Het Park in Hoorn. Ernesto Hoost, de allereerste Westfriese sportman van het jaar, in 1994, ontmoet de andere topsporter die hem toen de allereerste trofee uitreikte: Ronald de Boer.

Beiden hebben aangekondigd naar het Sportgala te komen. Hoost is al menig jaar een trouwe bezoeker van het evenement en heeft bij latere edities ook prijzen uitgereikt. In tegenstelling tot zijn broer Frank heeft Ronald de Boer nog eens onderstreept, dat hij wél komt. Hij wil daar geen misverstand over laten bestaan. ,,Ik wil graag in volle omvang meewerken aan het succes van het programma,’’ vertelde hij. Frank de Boer had aanvankelijk het plan om ook aanwezig te zijn, maar heeft steeds een voorbehoud gemaakt voor een mogelijke nieuwe functie met daaraan verbonden verplichtingen. Nu hij een contract heeft getekend voor een dienstverband per 1 januari als de trainer van Atlanta United in Amerika komt hij definitief niet naar Hoorn komen.

Voor Hoost en Ronald de Boer beloven de Sportverkiezingen een nieuwe ontmoeting, die het publiek met hen mee beleeft. Hoogtepunten zijn uiteraard de prijzen die woorden uitgereikt aan de winnaars van de verkiezingen. ,,Westfriese sporters mogen best trotser zijn als ze genomineerd worden. Dat moeten ze uitstralen,’’ zegt Ernesto Hoost in een interview in het jubileummagazine van de Westfriese Sportverkiezingen.

Het Sportgala met de verkiezingen is op zondagmiddag 13 januari in Schouwburg Het Park in Hoorn. Aanvang 14.30 uur. Kosten € 5.
Info: www.westfriesesportverkiezing.nl

Foto: In 2006 reikte Ernesto Hoost de talentenprijs uit schaatser Inge Bervoets. (Foto Marcel Rob)