MSIDA - Met een extra ervaring op zak is Hovocubo woensdag niet opgewassen gebleken tegen Barcelona, titelhouder in de Champions League. In de eerste groepswedstrijd in het kampioenenbal waren de Catalanen met 6-1 te sterk voor de Hoornse landskampioen.

De ploeg van Sander van Dijk gaf op Malta in de eerste helft prima partij en hield de geledingen redelijk gesloten. Na de openingstreffer van Pinto kwam men zelfs nog op gelijke hoogte toen Lahcen Bouyouzan kon scoren op aangeven van Amin Amghar. Toch gingen de Spanjaarden met een voorsprong rusten door een doelpunt van Gonzales.

Vijf minuten na de rust bracht Ferrao de marge op twee en daarna speelde Hovocubo wederom prima en kreeg men kansen op de aansluitingstreffer. In de laatste vijf minuten van het duel gaf Barcelona echter nog even gas. Een eigen doelpunt van Aklalouch en treffers van Dyego en Catela brachten de eindstand op een ietwat geflatteerde 6-1.

Hovocubo komt donderdag opnieuw in actie tegen thuisploeg St. Luxol Andrews. Zaterdag volgt dan nog het duel met het Sloveense Dobovec.