ZWAAG - Met nog vier wedstrijden te gaan komt de titel van de 3e Klasse A voor Westfriezen steeds dichterbij. Na een 3-2 zege op Winkel staat de ploeg van trainer Joep Groen zes punten voor op directe concurrent FC Medemblik. Beide ploegen treffen elkaar weliswaar nog op de laatste speeldag, maar Westfriezen zal er alles aan doen om de titelstrijd al voortijds te beslissen.

Tegen het laag geklasseerde Winkel, dat nog allerminst veilig is, had de kampioenskandidaat het nog behoorlijk lastig. De gasten kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong door Chris Ursem.

Na de rust stelde Westfriezen orde op zaken. Chiel Steenman zorgde al snel voor de gelijkmaker en in de slotfase wisten Jim Broers en opnieuw Steenman de zege veilig te stellen alvorens Denzo Julsing namens Winkel tegen scoorde: 3-2.

Westfriezen speelt komende zondag opnieuw thuis als men het laag geklasseerde Hugo Boys ontvangt.