HOORN - HV Veerhuys heeft in de play-offs van de Eredivisie zaalvoetbal niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. Tigers Roermond bleek een maatje te groot voor de Hoornse formatie al viel de uitslag wel geflatteerd hoog uit: 1-8.


Door dit resultaat is de return komende zondag in Limburg slechts een formaliteit. In de eigen Vredehof-hal wist de ploeg, die zich afgelopen maandag voor de volgende ronde had weten te plaatsen na een 2-3 zege op FC Marlène, lang goed partij te geven aan de Limburgers. David Albert, afgelopen maandag goed voor drie treffers, bracht de thusploeg na een kwartier zelfs op voorsprong. Toch ging Tigers Roermond, dat dit seizoen wordt gezien als een gevaarlijke outsider voor de titel met een voorsprong rusten door treffers van Tamoukh en Chadli.

Na de rust liep de teller vervolgens hard op want waar HV Veerhuys slordig omsprong met de kansen sloegen de gasten wel toe via opnieuw Chadli en Belhaj. De thuisploeg van interim-coach Mo Bouchibti probeerde het nog met een meevoetballende keeper, doch kreeg het deksel hardhandig op de neus. Chadli bracht zijn totaal van de avond op vier treffers en ook Dzurlic deed nog twee duiten in het zakje.

Foto: Frank Brussel