OLDENZAAL - De vrouwen van De Blokkers hebben de eerste helft van de competitie goed afgesloten door de zware uitwedstrijd bij FC Berghuizen met 1-2 te winnen. Trainer Luc Ebbeling sprak van "een fantastische overwinning" van zijn ploeg.

De dames moesten zo'n twee uur reizen naar het verre Oldenzaal, maar begonnen vervolgens zeer geconcentreerd aan het duel. 'Na de ervaringen tegen FC Berghuizen van verleden seizoen hebben wij het tactisch iets anders neer gezet en dat pakte prima uit', vertelde Ebbeling. Hij zag dat zijn ploeg talrijke mogelijkheden kreeg waarvan er één prima werd benut door Denise Wouda.

Na de rust ging FC Berghuizen aandringen, maar echt in de problemen kwam De Blokkers niet. Na een, volgens de trainer, fantastische goal van Esther Kuin was de zege binnen ondanks een latere tegengoal. 'Een groot compliment voor de groep die alles heeft gegeven voor een goed resultaat', aldus een trotse Ebbeling die volgende week nog met zijn ploeg in actie komt in het bekertoernooi tegen SC 't Gooi alvorens men de winterstop ingaat.