HOORN – De teleurstelling was groot na afloop van de wedstrijd bij SG West-Friesland. Lange tijd gingen de Hoornse ploeg en DAW gelijk op, maar in de vierde periode werd het spel slordig en wisten de Alkmaarders met 8-10 te zegevieren.

‘De afspraken die werden gemaakt werden niet meer nagekomen. Dus ja, het ligt in eerste instantie aan ons zelf’, was coach Ron Schoenmaker na afloop duidelijk in zijn commentaar. Toch was er een kritische noot richting het arbitrale duo: ‘Wellicht lag het breekpunt al aan het einde van de tweede periode.’

Op dat moment leidde SG West-Friesland met 5-4 en vlak na de time-out scoorde Bas Roosenkrans de 6-4. Maar waar de ene arbiter een doelpunt gaf, wilde de andere daar niets van weten. ‘Onbegrijpelijk’, aldus de coach. ‘Ik heb de beelden driemaal terug gezien en er is geen enkele reden voor twijfel. Maar het is zo, dat als de arbiters een afwijkende mening hebben, zij het spel dienen stil te leggen en dan gaan overleggen. Maar niets van dit alles, het spel ging gewoon verder. Als het doelpunt goedgekeurd zou worden, dan kom je op twee doelpunten verschil en mocht je dan in de derde periode nog een doelpunt maken, is wellicht het verzet gebroken’, aldus een toen woedende coach.

Nu bleven de ploegen steeds aan elkaar gewaagd en bleef de Hoornse ploeg steeds aan de goede kant van de score. Bij het ingaan van de laatste periode was het nog 8-7, maar toen Bruun Beenker zijn derde persoonlijke fout kreeg (ook Edwin Vlaar kreeg er drie) kreeg DAW zijn vierde strafworp. Toen as het verzet gebroken en bleven de spelers teleurgesteld achter.