HEERHUGOWAARD – Verliezen kan, dat weet ook Hovocubo. De manier waarop leverde echter veel teleurstelling op. In de streekderby tegen Reiger Boys zag coach Rudy Monden zijn ploeg met 4-1 verliezen. ‘Ik heb vanavond een Hovocubo gezien wat elkaar liet vallen.’

Rudy Monden was duidelijk over de verloren wedstrijd tegen Reiger Boys. ‘Het duel verliep van onze kant eigenlijk heel moeizaam. Vanaf de eerste minuut zag ik niet bij iedereen dezelfde beleving, uitzonderingen daar gelaten. Dan wordt het moeilijk.’ zei de coach na afloop.

Voor rust bleven twee defensieve fouten van de Hoornse ploeg onbestraft terwijl het zelf tweemaal een één op één situatie niet wist om te zetten in een doelpunt. Na rust incasseerde het wel een tegentreffer. ‘Niet opletten en is het 1-0. Toen was er nog niet veel aan de hand.’ Een schot van afstand werd door de keepster gekeerd, maar toen Benthe Huijsman wilde wegwerken zag ze de bal via Jaimy Visser binnen vliegen.

Met een meevoetballende keepster werden er enkele kansen gecreëerd, maar doelpunten bleven uit. Nadat Floor Spaan de 3-0 had gescoord deed Marjan Brouwer iets terug. In de zoemer scoorde Reiger Boys de 4-1. Monden: ‘Ze hebben als team niet het niveau gehaald wat we moeten leveren. Ik heb vanavond een Hovocubo gezien wat elkaar liet vallen. Ik ben teleurgesteld. Een deel van de selectie heeft niet alleen het andere deel van de selectie, maar ook de staf in de steek gelaten.’

Reiger Boys – Hovocubo 4-1 (0-0)
1-0 Chantal Hendriksen
2-0 Jaimy Visser
3-0 Floor Spaan
3-1 Marjam Brouwer
4-1 Jaimy Visser