HAAKSBERGEN - Hollandia heeft verzuimd om de eerste driepunter van dit seizoen over de streep te trekken. De uitwedstrijd tegen HSC '21 eindigde in een teleurstelling voor de ploeg van Anand Jagdewsing. Niet alleen gaf men tweemaal een voorsprong weg, maar eindigde het duel ook nog met negen man na twee rode kaarten. Dat men nog een punt over hield aan de strijd kon de Hoornse formatie nauwelijks tevreden stellen.


Hollandia was in Haaksbergen vanaf het begin de betere ploeg en na een kwartier opende Jay van Ooijen de score na een goede actie van Marijn Ploem. HSC '21 dat vooraf pas één punt had behaald kwam er niet aan te pas, maar uit de enige kans van de eerste helft maakte Jules Stokkers wel gelijk.

De gasten besloten om nog compacter te spelen en daardoor de thuisploeg helemaal geen kans meer te geven. Dat betaalde zich uit want een klein kwartier voor tijd bezorgde Sven Deen de bal bij Boyd Stevens en was de hernieuwde voorsprong daar. Hollandia had de zege voor het grijpen, maar een knotsgekke slotfase bracht daar verandering in. Na een opstootje kregen Hollandia-doelman Joey Wiese en HSC '21-speler Cenk Uguz rood, maar de thuisploeg ook een strafschop. Deze werd benut door Tom ter Hogt: 2-2. In de slotfase werd het leed voor Hollandia nog erger toen ook Sven deen de rode kaart kreeg voorgeschoteld.