HOORN – Een gesprek bij ADOS leek alle neuzen weer dezelfde kant op te hebben gekregen. Toch kon de ploeg tegen EKVA geen punten pakken. De inzet was er zeker, maar het scoren bleek de Hoornse korfbalploeg op te breken, 17-23.

‘Ik heb wel weer een strijdvaardig ADOS gezien waarbij we niet onder deden voor de tegenstander, maar wel verloren doordat we verdedigend soms keuzes maakten die niet goed waren. Het grootste probleem blijft het scorend vermogen’, zei Pieter Schaap na afloop.

In eigen huis had ADOS kansen van zo’n twee à drie meter, maar had moeite om de mogelijkheden ook te verzilveren. ‘Dan blijft het moeilijk om wedstrijden te winnen. We hebben teveel kansen nodig. We hebben vijf honderd procent kansen nodig om een doelpunt te maken’, vervolgde Schaap.

Tot 5-5 en 6-8 was er weinig aan de hand, maar daarna liep EKVA uit naar een 7-12 voorsprong bij de rust. ‘Het ontbrak alleen aan de kansen afmaken, verder hebben we goed gespeeld.’ Na rust liepen de gasten uit naar 10-17 en toen leek het alsof ADOS wel kon scoren. Het kwam terug tot 14-18, maar na 14-20 was het klaar. ‘Ben ik tevreden? Nee want je win niet. Maar over de inzet ben ik zeker tevreden.’

Scores ADOS: Rick Slot (6), Sean Rood (3), Andrea Schneiders (2), Joey Dupey (2), Mike Peeters (2), Mirjam Nootebos en Chantal Hulstede.