HOORN - In de Eredivisie zaalvoetbal heeft HV Veerhuys vrijdagavond een gemakkelijke zege behaald op TPP/Feyenoord Futsal. De basis voor de overwinning werd gelegd in een sterke eerste helft waarin de Hoornse formatie van Antoine Gooyers oppermachtig was.

Veerhuys kwam weliswaar op een vroege achterstand, maar met enkele fraaie treffers en prima spel had men dit voor rust al ruimschoots weggepoetst (6-2). In de tweede helft liep men verder uit om vervolgens wat gas terug te nemen en de wedstrijd te controleren. In die fase wisten de gasten echter toch drie keer te scoren waardoor de marge toch iets lager lag dan het krachtsverschil daadwerkelijk was. Op de 9-5 overwinning viel echter niets af te dingen waardoor HV Veerhuys als promovendus op een keurige vijfde plaats bivakkeert.

Namens de Hoornse ploeg werden de doelpunten gemaakt door Darri (3), Hakopov (2), Biezen, Zwagerman en Schaap.