GORINCHEM - Hollandia heeft een flinke sprong gemaakt in de onderste regionen van de Derde Divisie door de uitwedstrijd bij Unitas, nummer drie in de stand, met ruime cijfers te winnen. De ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing zegevierde met maar liefst 0-3 in Gorinchem.

"Wij hadden ons zaakjes goed voor elkaar vandaag. Een terechte overwinning waar totaal niets op af te dingen valt", aldus de oefenmeester van de Hoornse formatie. Zijn collega Hans de Jong van Unitas kon instemmend knikken. "Hollandia scoorde in de achtste minuut de 0-1. Daarna zijn wij nooit meer in de wedstrijd geweest".

Aanvoerder Bart Spil was degene die de score opende en was daarna ook een spil in het goede spel dat Hollandia liet zien in Gorinchem. De ploeg bleef domineren, kreeg kansen, maar trof in Ronald Vlot een uitstekende doelman.

Toch moest de keeper tien minuten na rust voor de tweede maal capituleren nu door een doelpunt van de eveneens goed spelende Joep Rive. De mooiste goal viel twintig minuten voor tijd en was een vlammend schot van Sven Deen waarmee het over en sluiten was voor Unitas. Na het laatste fluitsignaal vierden de Hollandia-spelers de zege uitbundig aangezien zij een flinke sprong op de ranglijst maken. Veilig is men nog allerminst dus komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Dongen moet men er opnieuw staan.