HOORN - Hollandia heeft zich door een knappe 4-2 zege op WV-HEDW in de subtop van de vierde divisie genesteld. De ploeg van trainer Lars Keppel staat na de overwinning op een gedeelde zesde plaats met nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Vanwege de overvloedige regenval werd het duel afgewerkt op het kunstgrasveld op Sportpark Juliana. Daar toonde de Keppel-equipe wat het in zijn mars heeft en ontpopte Dennis Jansen zich tot uitblinker. De aanvaller scoorde kort voor rust met een fraai gekruld schot de 2-0 nadat Luke Abelskamp eerder in de wedstrijd de score had geopend vanaf de strafschopstip. Kort na de treffer van Jansen deden de Amsterdammers wel iets terug via Van Moerkerk.

De tweede helft was een klein kwartier op gang toen Jansen nogmaals zijn klasse toonde. Na een verre uittrap van doelman Dirk Bakker wist hij de keeper van de gasten te verschalken met een slimme boogbal. Toen enkele minuten later ook Niels Koster weer zijn doelpuntje meepikte was het duel feitelijk beslist. Dat WV-HEDW in de slotfase nog tegenscoorde via een penalty van Correia was slechts voor de spreekwoordelijke eer.

Komende zaterdag om 18.00 uur speelt Hollandia opnieuw thuis als Ter Leede op bezoek komt.