HOORN - HV/Veerhuys speelde op 14 februari thuis tegen FC Eindhoven, Eindhoven dat voor de wedstrijd op een derde plaats stond in de Eredivisie. Veerhuys heeft tot nu toe in de competitie getoond dat ze het net weten te vinden. Ze hebben de meeste goals gescoord, echter zijn ze defensief niet één van de sterkste en krijgen ook veel tegendoelpunten.

In de 4e minuut wist Jamal El Ghannouti FC Eindhoven de voorsprong te geven door middel van een solo door het midden van het veld. Kort erna maakte Dennis van den Eijnden de 0-2 en toonden de Eindhovenaren een stuk sterker in de wedstrijd te zitten. Raphael Ortiz de Oliveira maakte in de 11e minuut de 0-3 door middel van een hard schot tegen de onderkant van de lat.

Veerhuys wist wel nog een aansluitingstreffer te maken. In de 18e minuut schoot Younes Darri de bal via Van den Eijnden het doel in, en dus een eigen doelpunt. Sem Biezen kreeg nog een kans maar keeper Manuel Kuijk was scherp en wist de bal uit het doel te houden. Met 1-3 ging men de rust in.

El Ghannouti en Ortiz de Oliveira scoorden beiden hun tweede van de avond, in de 24ste en 34ste minuut. Veerhuys gaf zich nog niet verloren ondanks de 1-5 stand en probeerde door middel van meespelende keeper nog een punt te behalen. Darri scoorde in de 34ste minuut door middel van een rebound, kort erna raakte hij en Jorg Ooievaar allebei het aluminium maar er kwamen geen goals uit.

Ortiz de Oliveira scoorde in de 38ste minuut nog zijn derde van de avond en zo werd het afgesloten met een 2-6 score. FC Eindhoven is hierdoor naar de tweede plaats gegaan en speelt 21 februari thuis tegen ZVV Volendam. Veerhuys behoudt de zevende plaats en speelt 21 februari uit tegen hekkensluiter White Stones.