HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft vrijdagavond de derde competitiezege van het seizoen behaald door HV/Veerhuys met 5-2 terug te wijzen. De gasten uit Hoorn probeerden, hetgeen een week eerder in Egmond tegen White Stones wel lukte, de Heerhugowaarders te verrassen met een meevoetballende keeper. De thuisploeg profiteerde echter optimaal en sloeg in het eerste kwartier keihard toe, wat uiteindelijk de basis vormde voor de verdiende zege.

Trainer/coach Jeroen de Groot van FC Marlène beaamde dat. "Zeker in de tweede helft was het niet altijd even goed, maar in de eerste helft stonden we er en sloegen we op de juiste momenten toe. Al met al is dit gewoon een prima overwinning tegen een ploeg die het nog heel wat tegenstanders moeilijk gaan maken met hun spel."

Dat gedurfde aanvalsspel, met al vroeg in de wedstrijd een meevoetballende keeper, brak de ploeg van coach Najib Taki al vroeg op toen Kevin van Londen de bal in het lege doel kon schieten. De uit de eigen opleiding afkomstige Van Londen was tien minuten later ook het eindpunt van een vloeiende aanval met Mo Darri en Younes Daari in de hoofdrol. Vervolgens ging het hard want met een mooie vrije trap voerde Jordy Cretier de score verder op en kon Stefan Dol scoren op aangeven van Daari. Direct hierop kwam en ook de gasten op het scorebord toen Jorg Ooievaar de bal langs keeper Barry de Wit schoot.

Na de rust leverde de tactiek met de meevoetballende doelman toch nog een doelpunt toen "keeper" Houssein Jabir de 4-2 wist te maken. Spannend werd het echter nog nooit want juist na dat doelpunt werd het spel van beide kanten rommelig en zenuwachtig. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok wist Younes Daari het duel definitief in het slot te gooien: 5-2.

FC Marlène - HV/Veerhuys (5-2)
5. Kevin van Londen 1-0
13. Kevin van Londen 2-0
15. Jordy Cretier 3-0
16. Stefan Dol 4-0
16. Jorg Ooievaar 4-1
24. Hoessein Jabir 4-2
34. Younes Daari 5-2

Foto's: DP Sportfotografie