HOORN - Maandag 9 september ontvangt mevrouw Mieke van Loon uit Hoorn een bronzen sportpenning uit handen van mevrouw Kholoud al Mobayed (wethouder Sport). Mevrouw Van Loon heeft in april 2019 het Nederlands Kampioenschap in de Kolfsport gewonnen.

Mevrouw Van Loon (80 jaar) kolft al ruim 20 jaar bij RSJ Berkhout. Ze heeft al meerdere keren in de finale van het Nationaal Kampioenschap gestaan. Op zaterdag 6 april 2019 was het raak; mevrouw Van Loon stond in Dorpshuis ’t Centrum in Venhuizen op de hoogste trede en werd gehuldigd als Nederlands Kampioene in de Kolfsport.


Sportpenningen en oorkondes

De gemeente reikt aan sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. Sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. Uiteraard gelden dezelfde voorwaarden voor aangepast sporters.


Voorwaarden

De sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op

www.hoorn.nl