LISSABON - Hovocubo is vrijdagavond uitgeschakeld in de Champions League. De titelhouder en lijstaanvoerder van de Europese ranglijst, Sporting Portugal, bleek in het tweede groepsduel met 8-2 te sterk.

Na de nederlaag van donderdag tegen St. Jekaterinenburg moest de ploeg van coach Sander van Dijk voor een enorme stunt zorgen om alsnog kans te maken op de volgende ronde. Dat zat er tegen de sterke Portugezen nooit in. Het duel was slechts 74 seconden oud toen de Hoornse formatie al op een 2-0 achterstand stond

Pas bij een 5-0 achterstand deed Soufian Charroui iets terug voor Hovocubo terwijl ook Appie Attahiri wist te scoren in de eerste helft. Bij rust stond het in Lissabon al 7-2 voor de thuisploeg die daarna rustig achterover konden leunen en in de tweede helft nog slechts eenmaal scoorden.

Zondag speelt Hovocubo de laatste groepswedstrijd tegen Olmissum uit Kroatië dat net als Hovocubo nog op nul punten staat.