DEN HELDER - Op woensdag 25 april 2018 heeft de kwartfinale Cruyff Court 6 vs 6 plaatsgevonden. De organisatie lag in handen van Team Sportservice Den Helder i.s.m. de Cruyff Foundation. Deze kwartfinale ging tussen de geplaatste teams uit de eerder gespeelde regiofinales uit Alkmaar, Hoorn, Schagen en Den Helder.

In een spannende poule bij de meisjes gingen ‘de bliksemschutters’ uit Schagen er vandoor met de eerste plaats. Ook bij jongens kwam de winnaar uit Schagen, deze ging naar het team genaamd ‘Inter’. Tijdens het evenement kreeg ieder team ook de kans een zo hoog mogelijk score te halen bij de Voetbaldarts! Deze werd gewonnen door ‘ZA/Bluedesk Internet’ uit Alkmaar.

Respect staat tijdens de Cruyff Court 6 vs 6 toernooien hoog in het vaandel. Zo worden er vooraf handen geschud en wordt de ‘Respectvlag’ ondertekend door alle aanvoerders en wordt er in beide poules een ‘Respectaward’ uitgereikt. De scheidsrechters beoordeelden de teams na elke wedstrijd met een cijfer. Bij de jongens ging deze award naar ‘ZA/Bluedesk Internet’ en bij de meisjes won de Zandloper, beide afkomstig uit Alkmaar.

Den Helder werd vertegenwoordigd door een jongensteam van basisschool de Fontein en een meisjesteam van basisschool de Trimaran. Zij behaalden tijdens de kwartfinale een 4e en een 2e plaats.

Zowel de winnaars van de kwartfinale als de winnaars van de ‘Respectaward’ hebben zich geplaatst voor de halve finale Cruyff Court 6 vs 6 op 2 juni 2018 in Hoorn. Na de halve finale volgt het NK Cruyff Court 6 vs 6 in de Den Helder op Willemsoord. Dit unieke evenement zal plaatsvinden tijdens Gameday op 16 juni. Kijk voor meer informatie op www.cruyff -foundation.org of www.game-day.nl.