ZWAAG - Na drie kwartier voetbal in de stromende regen gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van Westfriezen in het thuisduel tegen Meervogels '31. Een klein uur later bleek de ploeg van Joep Groen echter over de nodige veerkracht en karakter te beschikken en wist het een 0-3 achterstand om te zetten naar een 4-3 zege.

Westfriezen krijgt wel vaker te makkelijk goals tegen en ook tegen de Akersloters ging het weer eens mis in de eerste helft. Jelle van der Eng had de gasten al na acht minuten op voorsprong gebracht en kort voor rust voegde Meervogels daar via Boy Schrier en Lex Broertjes daar nog eens twee doelpunten aan toe: 0-3.

Ongetwijfeld zijn er in de kleedkamer van Westfriezen daarna enkele pittige woorden gevallen, want na de rust kantelde het duel volledig. Binnen vijf minuten na de aftrap had men de aansluiting gevonden middels treffers van Wesley Mak en Max Broers. Het vertrouwen was volledig terug en dat kwam tot uiting in een fraaie 3-3 van Yannick Brinkman. Met nog een dik half uur op de klok ging de thuisploeg nu ook voor de winst en de voorsprong kwam er via een ferme knal van Tom Overtoom: 4-3.

In de slotfase werd het toch nog spannend, mede omdat Mak de rode kaart kreeg voorgeschoteld en Meervogels met een waar slotoffensief kwam. Keeper Denny Knol hield zijn ploeg echter op de been met enkele spectaculaire reddingen.

Door de overwinning klimt Westfriezen weer naar de derde plaats in 2A. Komende zondag gaat de Groen-equipe op bezoek bij Schagen United.