ZWAAG - Ondanks een prachtige doeltreffende omhaal van Lars Bakker is Westfriezen in de topper tegen HSV onderuit gegaan. De koploper uit Heiloo zegevierde met 2-4 op 't Krijt.

Door dit resultaat gaat Westfriezen als nummer drie de winterstop in met negen punten achterstand op HSV. Het duel leek feitelijk al binnen een half uur beslist. HSV nam snel een 0-3 voorsprong door treffers van Ruben Bugter en Jelle Stam (2). Wesley Mak deed kort voor rust iets terug vanaf de strafschopstip.

Na de magnifieke omhaal van Bakker, kort na de rust, werd het toch weer spannend. Westfriezen ging vol ten aanval, maar vlak voor tijd benutte HSV de ontstane ruimte door via Siem Karels het duel te beslissen: 2-4.

Westfriezen hervat de competitie op 21 januari met een thuisduel tegen Meervogels '31.