ASSENDELFT - In de strijd om de tweede plaats achter de voorlopig ongenaakbare koploper HSV heeft Westfriezen zondag een flinke tik gekregen. Op bezoek bij SVA in Assendelft kregen de geel-witten de goals te makkelijk om de oren en lopen na een 5-3 nederlaag nu vijf punten achter op de concurrent.

Het was zo'n wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer heerlijk was om te kijken, maar waar men bij Westfriezen nog wel flink zal nabalen. Onder een heerlijk winterzonnetje vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom met al twee treffers in de eerste drie minuten. SVA kwam in de eerste helft zelfs driemaal op voorsprong via treffers van Meijer (2x) en Rijkhoff. Voor de rust kwam Westfriezen tweemaal op gelijke hoogte middels Kkoopman en Overtoom waardoor men met 3-2 ging rusten.

Toen aanvoerder Gieltjes tien minuten na de rust voor de derde gelijkmaker zorgde leek het dat het open duel nog alle kanten op kon, maar het ging de kant op van de thuisploeg. Vijf minuten na de 3-3 zorgde Ebbelaar voor de vierde SVA-treffer en ditmaal kwam Westfriezen niet terug, maar kreeg keeper Knol even later nog een vijfde goal om de oren van Davids: 5-3. Deze klap kwam Westfriezen niet meer te boven.

Komende zondag speelt Westfriezen thuis op 't Krijt als Saenden op bezoek komt.