HOORN - In de derde klasse A behoudt Always Forward een voorsprong van drie punten op directe concurrent FC Den Helder nadat de onderlinge topper zondag in een remise is geëindigd. De thuisploeg kwam in de uiterste slotfase op gelijke hoogte middels een strafschop: 1-1.

FC Den Helder begon sterk aan het duel en kwam in Hoorn al vroeg op voorsprong toen een corner van Bas van Steinvoorn door Max Snippe tegen de touwen werd gewerkt. Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg van trainer Egidio Oude Groen de touwtjes meer in handen. Met verzorgd voetbal, maar zonder tot grote kansen te komen lukte het voor de rust echter niet de stand gelijk te trekken.

Always Forward bleef in het vervolg de bovenliggende partij, maar kwam ook goed weg toen Wouter Philip de paal raakte. In de voorlaatste minuut kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte nadat scheidsrechter Appel een vlagsignaal van zijn Helderse assistent negeerde. Snippe beging een lichte overtreding en de arbiter wees naar de stip vanwaar Joost Ruttenberg het punt wist te redden voor de thuisploeg: 1-1.

Foto's: Patricia Photography