UTRECHT - Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag vonden de KNSB-finales plaats in Utrecht

De beste rijders strijden per categorie om een podiumplek in de finales. Vrijdag schaatste Britt Nieuwold naar een fantastische 2e plaats in de categorie Midi ‘s en op zaterdag wist Alisha Wijnjeterp het zilver te bemachtigen in de categorie Basic Novice. Ook Lotte Kagenaar viel in de prijzen en behaalde een mooie 3e plaats.

Op zondagmiddag vond het Nederlands Kampioenschap Artistic Skate plaats oftewel het “Showrijden”. Kunstschaatsvereniging Hoorn draagt het Showrijden een warm hart toe en was net als voorgaande jaren weer sterk vertegenwoordigd bij het onderdeel Showrijden. Maar liefst 5 Nationale Titels wist KVH in de wacht te slepen!
Bij de solo jeugd mocht Britt Nieuwold het goud in ontvangst nemen, als Johnny uit de film Sing zette ze een spetterende showkür neer. Het 2e goud was voor het duo (1) Batman en Robin met Indy Joy Visser in de rol van Batman en Mischa Maas als maatje Robin. Marco Frerichs en Didi Feijen prolongeerden hun titel en zetten een vermakelijke show neer als het duo Bonnie en Clyde.
Ook beide kwartetten wisten beslag te leggen op de 1e plaats. Het kwartet 1 bestaande uit Mischa Maas, Sasha Nieuwenhuis, Indy Joy Visser en Caera Schulting in de rol van Future Stars! En kwartet 2 “The Sparkling Ice Stars” bestaande uit Rimke Pool, Miranda van Twisk, Birthe van den Berg en Romy van der Heijden. Beide kwartetten schaatsten de sterren van de hemel en wisten met hun hoge puntentotaal het goud in de wacht te slepen.

Ook de andere KVH-deelnemers hebben fantastisch gepresteerd en hebben vele podiumplekken behaald

Overige uitslagen:
Pre Basic Novice 8e Romy van der Heijden 11e Elize Wannet
Solo Jeugd 3e Ceara Schulting 4e Chayenne van Tol Solo Junioren 2e Birthe van den Berg 4e Baukje Baars Solo Senioren 2e Marco Frerichs Duo 1 2e Lisanne Dorrepaal en Doris Overstegen Duo 2 2e Roxanne en Melanie Walters 4e Baukje Baars en Edith Vreeker Kwartet 2 3e Baukje Baars, Edith Vreeker, Roxanne en Melanie Walters Kleine groep Team Brazil 2e Elize Wannet, Anne Meijne, Femke Nieuwenhuis, Brigitte van Vliet, Romy van der Heijden, Birthe van den Berg, Miranda van Twisk en Rimke Pool, Doris Overstegen en Lisanne Dorrepaal
The Royal Ice Stars 5e Hannah Grantsaan, Baukje Baars, Edith Vreeker, Britt Nieuwold, Hanna Manczak, Chaira Visser, Kirsten Bos, Fabienne Kok, Julia Bouwman, Romy van Berge en Zara Broersen