ZWAAG - Hovocubo heeft de goede reeks in de kampioensgroep voortgezet met een klinkende zege op ZVV Eindhoven. In De Opgang won de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk met 6-2.

De ploeg uit de lichtstad maakte het de thuisploeg in het begin nog best even lastig en kwam ook na drie minuten op voorsprong via Mourad Souidi. Halverwege de eerste helft deed Hovocubo het duel echter kantelen met enkele mooie acties. Lahcen Bouyouzan en Stan van der Wal zorgde voor een voorsprong en die werd voor de rust nog comfortabeler door treffers van Karim Mossaoui en Mats Velseboer.

Het duel was definitief beslist toen Abdessamad Attahiri kort na rust de 5-1 tegen de touwen schoot. Souidi mocht namens de gasten nog wel zijn tweede maken, maar het slotakkoord was voor Ike Neil die na lang blessureleed zijn rentree opluisterde met een fraaie doeltreffende lob: 6-2.

Hovocubo speelt komende vrijdag in Heerhugowaard de Noord-Hollandse derby tegen FC Marlène.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie