HOORN - Een week voor de topper tegen de nummer twee FC Den Helder heeft koploper Always Forward zijn voorsprong van drie punten behouden. Met enig fortuin want in de wedstrijd tegen Spartanen pakte de ploeg van trainer Egidio Oude Groen pas in de blessuretijd de volle buit: 1-0.

Het fortuin zat 'm vooral in dat er volgens sprake was van buitenspel toen Lucas Laan zijn winnende treffer afdrukte, maar waar de scheidsrechter de gehele wedstrijd meeging met zijn assistenten negeerde hij nu het vlagsignaal van de Spartanen-grensrechter. Eerlijk gezegd verdiende het duel ook geen winnaar want in de ruim negentig minuten daarvoor was Spartanen van trainer Wouter Rood minimaal gelijkwaardig aan de Hoornse lijstaanvoerder. Dat de typische 0-0 wedstrijd toch nog een winnaar opleverde kan wellicht als het geluk van de koploper worden gezien.

Komende zondag speelt Always Forward dus weer thuis in de topper tegen FC Den Helder. Ook Spartanen, de nummer zeven in de stand komt in actie, als de nummer ijf VVW op bezoek komt in Wognum.

Foto's: Patricia Photography