HOORN - De competitie in de B-groep van de Eredivisie zaalvoetbal is weer een stuk spannender daar het in die poule nog ongeslagen Groene Ster Vlissingen op vrijdagavond met 7-3 onderuit ging bij HV/Veerhuys. De ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing komt daarmee op een één punt van de Zeeuwen.

Het was een puike prestatie van de Hoornse ploeg, zeker als men kijkt naar het feit dat Jagdewsig slechts een handvol fitte spelers tot zijn beschikking had. De spelers stonden er echter wel op vrijdagavond waar men besefte dat het de kans was om in de buurt te komen van de feelbegeerde eerste plaats in de B-poule. De Hoornse ploeg had over fortuin zeker niet te klagen, want de kansenverhoudingen waren vrijwel gelijk in de eerste helft. Waar het bij Veerhuys bij vrijwel elke poging raak was, zo scoorden Storm van der Laan, Jesse Koeman, David Albert en Kevin van Londen in de eerste helft, daar hadden de gasten meer moeite om het net te vinden. Dit kwam vooral door een uitblinkende doelman Marcel Ons die alleen bij een inzet van Boughba moest capituleren.

De comfortabele 4-1 russtand werd na de rust uitgebouwd door de tweede van Koeman en vervolgens, nadat groene Ster het met een meevoetballende keeper probeerde, mocht ook keeper Ons zijn eerste doelpunt voor Veerhuys maken. Ondanks twee tegentreffers, maakte ook Albert zijn tweede van de avond en einidigde het op 7-3.

Komende vrijdag speelt HV/Veerhuys als hekkensluiter ZVC Veenendaal op bezoek komt.