VEENENDAAL - HV/Veerhuys heeft de eerste wedstrijd in de B-groep van de Eredivisie Zaalvoetbal in winst weten om te zetten, al zag het daar lang niet naar uit. De Hoornse formatie keek op bezoek bij ZVC Veenendaal vlak voor tijd nog tegen een achterstand van drie doelpunten aan, maar wist uiteindelijk met drie doelpunten verschil te winnen: 5-8.

Het was vrijdagavond zodoende een wonderlijke comeback voor de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing. Tegen de hekkensluiter van de Eredivisie keek men met de rust nog tegen een 2-1 achterstand aan (doelpunt Stefan Dol). In de tweede helft nam de thuisploeg weer afstand al deed Storm van der Laan tussendoor nog iets terug.

Met nog een paar minuten op de klok en een 5-2 achterstandstand leek de eerste nederlaag van 2024 in de maak voor de Hoornse formatie, die echter een wonderbaarlijke wederopstanding kende door in een tijdsbestek van vier minuten liefst zesmaal te scoren. Een glansrol was er voor David Albert die driemaal het net wist te vinden en via Kevin van Londen (twee treffers) en de tweede van Van der Laan werd het uiteindelijk een 5-8 zege voor de gasten.

HV/Veerhuys voert daardoor de B-groep aan en speelt komende vrijdag in Sportcentrum Vredehof tegen ZVV Ede.