ZWAAG - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft promovendus Hovocubo de eerste zege binnen. Tegen het nog ongeslagen ZVV Den Haag produceerde men zelfs een onvervalste negenklapper: 9-3.

ZVV Den Haag had vier punten uit de eerste twee duels behaald, alwaar Hovocubo nog met lege handen stonden. De Hoornse ploeg was echter vanaf de aftrap de betere ploeg en drukte dat al in de eerste helft uit in duidelijke cijfers. In een tijdsbestek van 11 minuten had men al een 4-0 voorsprong te pakken via treffers van Bouchra Moudou (2), Lorraine Prade en Ebla Gouriye. ZVV Den Haag deed hierna wel wat terug met twee tegentreffers, maar Gouriye voltooide nog voor rust een hattrick en bracht de marge weer op vier.

Na de rust liep Hovocubo verder uit. Ook Moudou maakte haar derde van de avond en na nog een tegengoal scoorde vervolgens Rianne Mulder en bracht Prade met haar tweede de eindstand op 9-3.