ZWAAG - Hovocubo heeft zich dankzij een 5-1 overwinning op eerstedivisionist ZVG Cagemax geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van coach Sander van Dijk maakte pas na de rust echt het verschil tegen de hardwerkende tegenstander uit Gorinchem.

De thuisploeg leek op weg naar een probleemloze avond toen Mats Velseboer al binnen twee minuten de score opende, maar ZVG Cagemax, met de voormalig Hovocubo-spelers Amin Amghar en Oualad Tarifit, gaf zich niet zomaar gewonnen. Via Salah-Eddine Jaddi kwamen de gasten dan ook op gelijke hoogte, maar kort voor rust zorgde Jordy Cretier met een fraaie volley voor de 2-1.

De beslissing viel in de tweede helft toen Bilal Kaddouri goed wegkwam dat een gemene overtreding op Hicham Aklalouch niet met rood, maar met geel werd bestraft. Lahcen Bouyouzan wist de toegekende vrije trap echter wel tegen de touwen te schieten. Het verzet van de gasten was nu gebroken en nogmaals Bouyouzan en Abdessamad Attahiri bepaalden de eindstand op 5-1.

Naast Hovocubo plaatsten ook ZVV Kroeven, VNS United en eerste-divisionist Fermonia Boys zich voor de halve finales.

Hovocubo komt zondag alweer in actie, dan in competitieverband, als men op bezoek gaat bij Os Lusitanos.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie