ZWAAG - Hovocubo heeft vrijdagavond, zei het enigszins geflatteerd, voor de tweede keer dit seizoen het onderspit moeten delven tegen Tigers Roermond. De Limburgers wonnen in De Opgang met 2-5 en verstevigen daarmee hun koppositie.

De thuisploeg van trainer Sander van Dijk kende al een valse start toen de van FC Eindhoven overgekomen Ayoub Boukhari de gasten binnen een minuut op voorsprong bracht. Hovocubo herstelde zich echter goed en kreeg prima kansen via Attahiri, Aklalouch en St. Juste. Het doelpunt viel echter weer aan de andere kant en kwam van Suleimen Ramdani. Opnieuw moest de thuisploeg zich oprichten en deed dat ook met de dikverdiende aanslutingstreffer van Noureddine Oulad Ben Youssef.

Ook na de rust was het vooral Hovocubo wat de aanval zocht, maar opnieuw liep het in het mes van het afwachtende Tigers waar Ramdani de marge weer op twee bracht. De thuisploeg bleef hierna gevaarlijker en met het inzetten van de meevoetballende keeper was het Mats Velseboer die het vlak voor tijd weer spannend leek te maken. Tigers Roermond reageerde echter wederom snel en via twee goals van Ayoub Tamoukh eindigde het op 2-5.

In de stand heeft Tigers Roermond nu vier punten voorsprong op Os Lusitanos en zeven punten op Hovocubo dat derde staat.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie