ZWAAG - Hovocubo heeft zijn tweede competitiezege van het seizoen binnen door in eigen huis promovendus ZVV Ede met 6-3 te verslaan.

In De Opgang bood de tegenstander een helft lang prima tegenspel tegen Hovocubo, maar uiteindelijk kwam de ploeg van trainer Sander van Dijk, die nog altijd een schorsing uitzit, na rust op stoom om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na de eerste helft aws de stand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Stan van der Wal had de score na vijf minuten geopend, maar het was Yordi Orriëns die de gelijkmaker scoorde. Kort voor het rustsignaal zorgde Abdessamad Attahiri voor een hernieude voorsprong voor Hovocubo.

Een sterke fase kort na rust bezorgde de thuisploeg de overwinning want via twee treffers van Mats Velseboer en een doelpunt van Hicham Aklalouch werd de marge vergroot naar vier doelpunten. Hovocubo had voor de rest weinig te vrezen van Youssef Hadi die dit seizoen de overstap zou maken naar Hovocubo, maar op het laatste moment besloot zijn overschrijving in te tekken en in Ede te blijven. Wel werd keeper Melvin Habets, die de afwezige Dave Stet uitstekend verving, nog tweemaal gepasseerd, maar omdat Attahiri tussendoor zijn tweede maakte eindigde het op 6-3.

Komend weekend staat er een "dubbel" op het programma met voor Hovocubo twee uitwedstrijden. Op vrijdag gaat men op bezoek bij Groene Ster Vlissingen en op zondag treft men in Amsterdam Os Lusitanos.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie

Vrouwen
De vrouwen van Hovocubo staan in de Eredivisie na vier wedstrijden op drie punten. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg met 2-0 bij ZVG Cagemax in Gorinchem. De promovendus kreeg kort voor rust en kort voor het eind van de wedstrijd een tegentreffer te verwerken door doelpunten van Vaissaire en Looijen.

Hovocubo VR1, dat negende staat, speelt komende vrijdag thuis tegen ZV Libertas.