HOORN - Hollandia heeft zich nog vaster in de middenmoot van de 4e Divisie genesteld na een nipte zege op Rohda Raalte. De overwinning kwam tot stand terwijl de Hoornse ploeg het grootste gedeelte van de tweee helft met tien man speelde.

In het duel deden beide ploegen weinig voor elkaar onder al kreeg Hollandia in het eerste uur wel mogelijkheden via o.a. Michael Lanting en Sem Biezen. De ploeg van Ron van der Gracht moest het echter vanaf de 58e minuut met een man minder doen toen Stezo Knott rood zag na een stevige overtreding.

het feit dat men met tien man moest spelen leek echter juist wat extra's te brengen bij de thuisploeg want ook nu waren er kansen voor de al genoemde Lanting en Biezen en verdigend kwam men nauwelijks in gevaar tegen de gasten uit Raalte. Met nog teen kelien tien minuten op de klok pakte Hollandia zelfs de volle buit toen uitblinker Bart Spil een voorzet van Dennis jansen tot doelpunt wist te promoveren. Het bleek uiteindelijk genoeg voor een verdiende zege: 1-0.