HOORN - Hollandia heeft zondag de eerste driepunter in de Derde Divisie kunnen bijschrijven. Op eigen veld won de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing met 2-1 van Unitas.

De Hoornse ploeg had het ondanks de nederlaag bij UNA een week eerder een uur lang goed staan en de trainer borduurde voort op die tactiek. Unitas had weliswaar meer balbezit in de openingsfase, maar kwam nauwelijks in de buurt van keeper Brian van der Werff. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van rechtsback Niek Reus wist Bart Spil zijn voorzet op waarde te schatten.

Vlak nadat Sven Deen een enorme kans op een verdubbeling van de score had verprutst kwamen de gasten op gelijke hoogte via een van richting veranderd schot van Everon Pisas. Deen maakte zijn misser kort na de rust goed toen hij de 2-1 liet aantekenen. Opnieuw begon de voorbereiding bij Reus en was het Nick Kuin die bal koppend terug legde. Wat volgde was een spannend half uur, maar aangezien de thuisploeg de zaakjes verdedigen prima op orde hadden kwam de zege niet meer in gevaar.