ZWAAG - De topper in de Eredivisie zaalvoetbal tussen Hovocubo en FC Eindhoven is vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen door de landskampioen uit Brabant. Voetballend deden beide ploegen niet zoveel voor elkaar onder, maar de gasten uit de lichtstad sloegen telkens op het juiste moment toe.

Al in de tweede minuut strafte Said Bouzambou geklungel in de defensie van Hovocubo af. De 0-1 bleef vervolgens lang staan. Kansen waren er aan beide kanten. Bij de thuisploeg was met name Hicham Aklalouch ongelukkig in de afwerking, terwijl aan d eoverkant keeper Dave Stet werd gered door de lat bij een pegel van Zakaria Amrani.

Ook na de rust bleef de strijd redelijk gelijkwaardig, maar na opnieuw een persoonlijke fout scorde Hakim Sabati de 0-2. Hovocubo, waar coach Sander van Dijk nog geschorst was, gooide het vol op de aanval, maar kreeg het deksel op de neus. Met nog twee treffers voltooide Bouzambou een hattrick en barcht de eindstand op 0-4.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie