HOORN - Het bestuur van Hovocubo is blij met de inspanningen van de technische commissie die ervoor hebben gezorgd dat er weer een topspeler aan de selectie toegevoegd kan worden: Soufian Charraoui


Met Charraoui heeft Hovocubo een fysiek sterke speler aan zich gebonden die zowel met de rug naar de goal kan spelen, een individuele actie bezit en veel scorend vermogen heeft. Dit laatste liet hij zien in het competitieduel uit 2018 Hovocubo-TPP waarin hij maar liefst 8 goals (eindstand 9-10 in voordeel TPP) voor zijn rekening nam.

Na zijn periode in Rotterdam ging deze topscorer naar FC Eindhoven en later naar Real Noorderwijk in België waar hij in een sterke competitie heeft gespeeld. In verband met werkomstandigheden was Soufian Charraoui genoodzaakt om het qua voetbal noordelijker te zoeken waardoor Real Noorderwijk geen optie meer was. Er waren diverse redenen om voor voor Hovocubo te kiezen. Door naar Hovo te komen wordt Charraoui herenigd met zijn voormalige coach Appie Marbah met wie hij altijd goed contact heeft gehouden even als het contact met Sander van Dijk. De verhalen van Marbah als ook de gesprekken met zijn voormalige ploegenoten uit Rotterdam die bij Hovocubo actief zijn (geweest) speelde ook een rol. De warmte die de mensen van Hovocubo bieden, was een net zo belangrijke reden om voor Hoorn te kiezen als het meedoen om de prijzen. Charraoui zal de komende twee seizoenen het Hovo-rood gaan dragen.

Charraoui is de zesde aanwinst van Hovocubo. Ook Kevin Tromp (ZVG/Cagemax), Mukhtar Suleiman (HV/Veerhuys), Younes Daari (HV/Veerhuys), Mo Ajnane (AC Kingdom), en Hicham Aklalouch (FC Marlene) zijn nieuw bij Hovocubo. Daartegenover staat het vertrek van de internationals Mo Darri (FC Marlene), Amir Molkarai (FC Marlene), Yoshua St. Juste (Leekster Eagles) en Zakaria Amrani (FC Eindhoven).