KAMPEN/ROELOFARENDSVEEN – De heren van Disnierats slaagden er afgelopen zaterdag in om met een overwinning op zak terug te keren uit Kampen. De dames hadden minder succes. Op bezoek bij De Treffers werd er verloren.

Kampen – Disnierats heren 3-7
De heren kende een wat koude start want zowel Heijnis al Gerritse verloren beide hun eerste wedstrijd. Bek won wel, maar de heren keken tegen een 2-1 achterstand aan. Het dubbel met Heijnis en Bek werd vervolgens eenvoudig gewonnen maar lukte het Heijnis niet om van De Lange te winnen en keken de heren wederom tegen een achterstand aan.

Daarna konden de heren zich herpakken. Mede door de supporters die wederom waren meegereisd gaf de heren de steun in de rug waardoor Gerritse eenvoudig won van Plette, Bek van Ringenier en Gerritse van De Lange. Ook Heijnis wist zich te herpakken tegen Ringenier en Bek maakte het compleet door ook zijn derde partij te winnen waardoor er 3-7 op de borden verscheen in Kampen.

De Treffers – Disnierats dames 8-2
De dames van Disnierats beleefden een minder prettige zaterdag. In Roelofarendsveen verloor de ploeg met 8-2 van De Treffers. De eerste drie wedstrijden werden verloren door Nicole van der Ark, Tessa Margaroli en Annelies Mannak waardoor de Hoornse ploeg al tegen een 3-0 achterstand aan keek. Nadat Van der Ark en Margaroli het dubbel wisten te winnen slaagde De Treffers er in om vijf wedstrijden op rij te winnen en zo uit te lopen naar een 8-1 voorsprong.

In de laatste wedstrijd gaf een geblesseerde speelster van de thuisploeg op waardoor het duel in 8-2 eindigde. ‘Het is een geflatteerde uitslag. Maar liefst zes wedstrijden werden in vijf games gespeeld en die vielen allemaal naar de kant van Treffers’, zei Nicole van der Ark na afloop. ‘In ieder geval was een gelijkspel meer dan terecht geweest.’