HOORN – Met nog twee wedstrijden te gaan stond er in principe niets meer op het spel voor SG West-Friesland. Maar aangezien er in de uitwedstrijd tegen de AZ&PC Futen in de laatste seconde werd verloren leefden er toch iets van revanche gevoelens. Die kwam er uiteindelijk niet al was men zeker niet de mindere, 6-9.

De start was niet goed te noemen voor de Hoornse ploeg. Na een zeer snel opgelopen achterstand wist Bas Roozenkrans weliswaar gelijk te maken, maar de Futen kwam toch vrij gemakkelijk op 1-3. SG West-Friesland zat duidelijk niet goed in de wedstrijd. Puur op wilskracht wist het toch langszij te komen, maar een paar spelers leken niet geheel bij de les.

In de tweede periode wist de geroutineerde tegenstander wederom een gaatje te slaan (3-5) en vanaf dat moment liep de thuisploeg achter de feiten aan. Het verschil werd door een afstandsschot van Sven van Schie weer terug gebracht naar één goal en toen Bruun Beenker de 5-5 scoorde leek dat de kentering te zijn. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat hij na de zoemer werd gescoord. ‘Dat was achteraf gezien de genadeklap’, aldus coach Ron Schoenmaker. Helemaal toen de gastheer bij 5-7 een overtal van twee man meer niet wist te benutten en dat de Futen in de laatste seconde de 5-8 scoorde bleek een te grote klap.

Beide teams wisten het net nog eenmaal te vinden (oud-international Gert de Groot bracht zijn totaal op 84! doelpunten dit seizoen) en het was mooi om te zien dat in de laatste minuut Ron Schoenmaker bij een man-meer drie jonge jongens inbracht, te weten Dave den Decker, Jasper Vlaar en Renzo Ottens, waarbij laatstgenoemde nog bijna wist te scoren. Na afloop waren er toch wat teleurgestelde gezichten, mede omdat men zich realiseerde dat als iedereen honderd procent had gespeeld er meer in had gezeten.

Doelpunten SG West-Friesland: Bas Roozenkrans (3), Niels Duijn, Sven van Schie en Daan Kok.