WAGENINGEN – SG West-Friesland heeft de goede vorm die het vorige week tentoon spreidde, niet kunnen doortrekken. In Wageningen gaven te veel spelers niet thuis en de Rijn profiteerde daar maximaal van, 12-9.

Al in de eerste minuut werden twee fouten van de Hoornse ploeg afgestraft. Het was te danken aan Niels Duin, deze wedstrijd goed voor zes goals en één van de weinige spelers die zijn niveau haalde, dat zijn team nog enigszins in het spoor van de Rijn kon blijven.

De Rijn heeft een paar fysieke spelers die én handig zijn en als het moet een wedstrijd kunnen dicteren. De Hoornse formatie wist zich toch terug in de wedstrijd te spelen toen het terug kwam tot 6-5, maar ook nu faalden er spelers en wist de Rijn zelfs in een onderbalk te scoren. Het bleek het keerpunt in de wedstrijd te zijn: De gasten wilden wel maar de slappe vertoning zorgde er voor dat men de tegenstander de score zag uitbreiden. Het was aan Duin te danken dat de stond nog enigszins dragelijk werd. Hij wist in de laatste twintig seconden nog tweemaal te scoren waarmee de eindstand 12-9 werd. Coach Ron Schoenmaker. ‘Als een ieder zijn normale niveau had gehaald had er meer ingezeten.’