HOORN – Lang hadden SG West-Friesland en Ron Schoenmaker afgelopen woensdagavond niet nodig om tot overeenstemming te komen. Schoenmaker is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van de Hoornse waterpoloërs.

Het akkoord zorgde voor een jubelstemming binnen het vlaggenschip van SG West-Friesland. ‘Want Ron heeft natuurlijk een drukke baan maar mede vanwege het feit dat het hele team bij elkaar blijft en we jeugdige talenten hebben binnen de vereniging was een nieuwe overeenkomst met het bestuur snel beklonken’, reageerde aanvoerder Leander Kuiper tegenover WEEFF.

Plannen
SG West-Friesland kan tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. In de derde klasse eindigde de promovendus op de zevende plaats. Nu de zomerstop is aangebroken kunnen er plannen worden gemaakt voor september als het nieuwe seizoen begint. Daarin wordt duidelijk dat het meer wil dan de zevende plek waar het nu op eindigde. ‘We hebben nog maar net het seizoen afgesloten, maar we gaan er alles aan doen om volgend seizoen mee te gaan draaien in de top vier van de competitie. We hebben de spelers en de coach ervoor dus vanaf nu gaan we ons daarop voorbereiden’, besluit Kuiper.