HOORN – SG West-Friesland heeft afgelopen zaterdag een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning behaald op Alkemade, 10-9.

De belangen waren van dien aard, dat SG West-Friesland alleen gebaat was bij winst. Immers, de verschillen tussen de middenmoot en de staartploegen worden kleiner. En als de Hoornse ploeg het restant van de competitie vrij van zorgen wil uitspelen, moest Alkemade verslagen worden. Want die ploeg stond drie punten achter hen en het beloofde een spannende wedstrijd te worden, maar tot halverwege de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheer.

De ploeg leidde ruimschoots met 7-2 en dat was hun eigen verdienste. De ploeg wist de gevaarlijke spelers van Alkemade uit te schakelen en met aantrekkelijk en gevarieerd spel nam het een 7-2 voorsprong. Dit werd uitgebouwd naar 10-3 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot de ommekeer kwam. Alkemade deed er een schepje bovenop, ging feller spelen, vocht voor elke bal en aangezien de Hoornse formatie het te gemakkelijk opnam, werd de laatste periode ingegaan met 10-6 en rook Alkemade bloed. De thuisploeg liet twee overtal situaties onbenut, iets wat hen bijna duur kwam te staan. Met nog dertig seconden op de klok was het 10-9 en vroeg coach Ron Schoenmaker zijn laatste time-out aan.

Zijn ploeg moest en zou de bal in de ploeg houden om zo de overwinning in Hoorn te houden. De missie lukte en zodoende kan de ploeg het resterende deel van de competitie vrij uit spelen. Aangezien laagvlieger De Reuring niet wist te winnen is handhaving voor SG West-Friesland een feit.

Doelpunten SG West-Friesland: Bas Roozenkrans (4x), Niels Duin (3x), Bruun Beenker, Koen Vriezen en Daan Kok.