HOORN - Voor HV/Veerhuys is het seizoen vrijdagavond beëindigd met een gitzwarte rand. Niet alleen werd de ploeg van coach Najib Taki uitgeschakeld voor de play-offs, maar waar na afloop het meest over werd gesproken was de horror-blessure die speler Bart Overtoom opliep.

Alle ingrediënten voor een mooi avondje zaalvoetbal leken aanwezig in Sporthal Vredehof te Hoorn die goed gevuld was, mede door de komst van vele supporters van Be'79 uit Berkel-Enschot. Thuisploeg HV/Veerhuys wist dat het zich met een gelijkspel kon plaatsen voor de play-offs alwaar de tegenstander moest winnen. De optimale sfeer sloeg na vier minuten echter totaal om toen Bart Overtoom een blok zette op Imad Kharichef en waarbij het volledig mis ging. De schreeuw van pijn van Overtoom gaat door merg en been bij het publiek waarvan sommigen zelfs niet durven te kijken. Er worden dan ook schermen om Overtoom heen gezet die daar 35 minuten achter blijft liggen alvorens de ambulance hem naar het ziekenhuis brengt.

Niemand zou het HV/Veerhuys nadien kwalijk hebben genomen als men de wedstrijd niet zou hervatten, maar dat gebeurt na een korte warming-up alsnog. Er volgt een boeiden duel waarin de thuisploeg via Sem Biezen een voorsprong neemt, maar de gasten keren dat binnen drie minuten om. Hierna vallen de doelpunten over en weer en mede dankzij twee doelpunten van David Albert gaat men de rust in met een 3-4 stand. Marouane van be '79 is er dan al niet meer bij na een rode kaart.

Na de rust zet HV/Veerhuys alles op alles om het benodigde punt te behalen en speelt langdurig met een meevoetballende keeper. Men krijgt voldoende kansen, maar de bal wil er niet in. Zes minuten voor tijd weten de gasten in kort tijdsbestek wel tweemaal te scoren en lijkt het pleit beslecht, maar na een rode kaart voor Elias en nog twee treffers van Albert keert de spanning terug. Het is de thuisploeg echter niet gegund de gelijkmaker te scoren waarmee het seizoen in mineur eindigt voor de Hoornse formatie.